Het gebouw van Scouting Ridderkerk is in 2015 opgeleverd en is dus een nieuw gebouw welke van alle moderne gemakken en aan de eisen van deze tijd is voorzien. Voor dagactiviteiten biedt het gebouw plaats aan maximaal 120 personen. Er kan met maximaal 40 personen worden overnacht in het gebouw. Het gebouw is gelegen in Ridderkerk aan de rand van de woonwijk Slikkerveer.

De locatie van het gebouw kan worden gekenmerkt door:

- Gelegen in Park Ringdijk nabij een waterplas met een zandstrandje (geschikt voor vlotten bouwen);

- Op 817 meter lopen is de aanlegplaats van de Waterbus gelegen. Deze snelle waterverbinding vaart, met een frequente dienstregeling, naar Rotterdam, Dordrecht, Kinderdijk, etc. Met een grote groep kan je makkelijk en relatief goedkoop er een dagje op uit;

- Op 1.080 meter lopen ligt het winkelplein Dillenburgplein met een supermarkt In de wijk Slikkerveer;

- Op 2.050 meter lopen bevindt zich het centrum van Ridderkerk met een groot winkelcentrum;

- Op 2.100 meter lopen bevindt zich Zwembad De Fakkel. Dit zwembad heeft een recreatie bad, wedstrijd bad en buitenzwembaden met een grote ligweide (zie ook: uitje De Fakkel)

- Op 2.240 meter lopen bevindt zich recreatiegebied De Gorzen (geschikt voor grotere bosspelen) (zie ook: uitje De Gorzen)

- Rotterdam Centrum, Recreatiegebied De Oude Maas en Kinderdijk zitten op fietsafstand (zie ook: uitje Kinderdijk, uitje Maritiem Museum Rotterdam)

Ridderkerk

Ridderkerk is een plaats met circa 45.000 inwoners, gelegen op slechts 10 km afstand van Rotterdam, 20 km van de Nationaal park De Biesbosch en 10 km afstand van de UNESCO werelderfgoed molens van Kinderdijk. In het noorden van Ridderkerk (op 800 meter afstand tot het clubgebouw) komen de rivieren de Lek, de Noord en de Nieuwe Maas samen. Aanmeren in de haven van Ridderkerk is mogelijk op 2.000 meter van het gebouw.